capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

4a Trobada d'Escoles Bressol del Nord-Est de Catalunya

Detalls específics

Data 2019-02-16
Tema PROGRAMA EV
Nivell educatiu Escola bressol
Escola PROGRAMA EV

Resum

Notícia

El passat 16 de febrer vam celebrar la 4a Trobada de les Escoles Bressol Verdes de les comarques de Girona, Catalunya Central i Maresme-Vallès Oriental.
Aquesta trobada és rotativa i enguany ens va tocar al Maresme, més concretament a Argentona, a l'Escola Bressol Municipal El Bosquet, de fer d'anfitrions de les escoles de tot el territori.
Amb una participació de 35 persones de 13 escoles diferents que venien de les nostres comarques però també del Baix Empordà, del Bages, d'Osona, del Ripollès i de Badalona, al Barcelonès, la participació fou molt exitosa.
La Jornada s'inicià amb la presentació de les escoles i dels 17 ODS (Objectius per al Desenvolupament Sostenible), amb l'objectiu de donar-los a conèixer com a marc i context de l'Educació Ambiental fins l'any 2030. Es va preparar una dinàmica amb un joc de tipus memory per a relacionar les icones dels ODS amb possibles accions realitzades a les escoles bressol.
Un cop coneguts els ODS, es va posar de manifest que un gran nombre d'ells es treballa gairebé diàriament a les escoles amb les actuacions que es programen com a Escoles Verdes que són.
Després de l'esmorzar compartit, es va poder visitar l'escola amb el guiatge de les mestres d'El Bosquet i a posteriori es va realitzar una dinàmica per parlar de l'ODS nº 17, "Aliances per als Objectius". Aquest ODS fou l'escollit per treballar al I Congrés d'Educació Ambiental celebrat a Girona al Novembre passat. Des de les assessories vam valorar tornar-lo a tractar amb les Escoles Bressol, com un punt bàsic per a implicar l'escola al seu entorn immediat.

Adjuntem un parell d'enllaços perquè us pugueu despenjar les fotos de la jornada: https://photos.app.goo.gl/PivpywYiv3bapvGEA

I pugueu consultar el resum de tot allò que es va fer i els resultats tant de les dinàmiques com de la valoració: https://drive.google.com/file/d/1D9QdINh6d32w4aiizLRFTkS4KXEKsY3V/view?usp=sharing

 

Fins la propera!

 P1130647 copiaP1130679 copiaP1130664 copiaP1130707

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar