Compartim experiències

Buscar

 lupa png

 

 

A l'Escola Sobirans treballem el medi i l'hort in english

Detalls específics

Resum

Notícia

Entre les moltes accions d’escola verda a l’Escola Sobirans ja portem quinze anys fent hort i compostatge de manera ininterrompuda.

Hem passat per tot una mica: des de crestalls elevats a solcs a nivell de terra arrenglerats a la manera tradicional. Aprofitant l’experiència adquirida i l’entusiasme de tota la comunitat (famílies, infants, mestres, ajuntament i personal de servei) enguany hem fet una passa més endavant: partir tots els grups en meitats i lliurar un especialista d’anglès per tal de treballar de manera vivencial els continguts de sostenibilitat en llengua anglesa.

Imagineu aquestes escenes: un tren d’infants de quatre anys duent el carret de les restes des de l’eixida fins al compostador. O bé grups de nenes i nens de segon recollint la fullaraca amb pales i rasclets. Sisè pintant capses de fruita reciclades per usar-les en el punt RRRR ‘Second life’: reutilitzar, reparar, reconvertir, reciclar. P3 fent planter de pèsols en capses d’ous... Tenim l’espai compostatge i fullaraca, l’espai de pintura, l’espai de planter, el d’hort pròpiament, el de recollida d’objectes encara útils, l’espai de treball i ordinador, l’espai d’exposició, els patis plens de fulles, la muntanyeta i el rec.

A nivell pràctic es tracta d’escoltar les indicacions, d’acompanyar la comunicació amb l’acció i el cos, de fer la descoberta del medi a través d'un contacte estret i d’una llengua nova que ha de ser amiga i comprensible. I a nivell teòric, es tracta d’eixamplar horitzons; visionar tutorials sobre aspectes de l’hort, el menjar saludable i el reciclatge. Proposar i buscar en anglès noves accions sostenibles: hotel d’insectes, plantes a les aules, neteja de l’entorn proper, abeuradors per a ocells, manualitats amb materials de rebuig, aromàtiques, jocs, estratègies, campanyes de conscienciació. Tenim moltísimes coses per fer!

Us hi animeu? També vosaltres sou nosaltres, una mateixa gran comunitat educativa que vol un futur més verd per a tothom. Hi esteu convidad@s!!

Let’s green the Earth!!

 IMG 20211201 WA0000 1 1

IMG 20220128 WA0012 1IMG 20220128 WA0014 1

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar