capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

Fòrum d'Escoles Verdes 2019 a Tordera

Detalls específics

Data 2019-02-26
Tema PROGRAMA EV
Escola PROGRAMA EV

Resum

Notícia

El passat 26 de febrer vam celebrar el Fòrum de les Escoles Verdes del Maresme, després de tres cursos sense trobar-nos.

El Fòrum es va organitzar a Tordera, amb el suport inestimable de l'Ajuntament de Tordera, que cedí el Teatre Clavé com a escenari principal, i de les dues escoles verdes del Municipi: l'Institut Lluís Companys i l'Escola Vedruna, que van oferir aules i van preparar alumnes seus per fer de guies del poble.

La participació va ser molt elevada, amb la presència de 24 escoles i 120 participants, 44 mestres i 76 alumnes, cosa que obligà a fer diversos grups de treball: dos de professorat i tres d'alumnes (dos de primària i un de secundària).

Com ja és habitual, es van seguir dos programes diferents entre alumnes i mestres. En el cas dels primers, l'objectiu era organitzar grups per poder presentar experiències d'educació ambiental en les que ells fóssin els protagonistes. Les presentacions van ser de temàtiques molt diverses i els suports també: pòsters, power point, vídeos, etc. A cada grup d'alumnes de les escoles participants se'ls hi va donar unes fitxes per tal de poder analitzar què els agradava de les diferents presentacions, i si era possible fer-ho al seu centre, entre d'altres coses.

P1130737

Un cop finalitzades les presentacions, els alumnes de les escoles de Tordera van començar el guiatge per l'entorn del poble, mostrant a l'alumnat d'altres pobles de la comarca, espais interessants del patrimoni natural i històric del seu municipi. Cal dir que s'ho van preparar realment bé!

P1130759

Un cop acabades les visites, es van reunir tots els alumnes al Parc Prudenci Bertrana per a penjar caixes niu d'ocells i ratpenats elaborades pels alumnes de l'Institut Lluís Companys!

P1130789P1130795

ADJUNTEM L'ENLLAÇ DEL DRIVE PERQUÈ PUGUEU MIRAR LES PRESENTACIONS DELS ALUMNES:https://drive.google.com/drive/folders/1ReX60Ib74pyCstFMK1h_uEI6_8K7u_Bn?usp=sharing

 

En el cas del professorat totes les dinàmiques es van fer a l'interior del Teatre Clavé, amb una primera basada en l'intercanvi d'experiències i una segona amb l'objectiu de reflexionar sobre les funcions i el funcionament del Comitè Ambiental.

IMG 20190226 110831IMG 20190226 135938

 

A continuació fem una breu valoració a partir de la nostra opinió i de les valoracions recollides:

VALOREM POSITIVAMENT: La participació de les escoles, la implicació de les escoles de Tordera i la preparació dels guiatges de l'alumnat, la dinàmica d'intercanvi del professorat, l'espai del Fòrum com a lloc d'intercanvi d'idees, problemàtiques i reflexions, i la feina del conjunt d'alumnes participants.

VALOREM COM A MILLORABLE: La puntualitat de l'acte i el seguiment dels horaris establerts al programa, la informació rebuda en algun cas, el fet que el professorat no hagi pogut compartir espais amb els seus alumnes, que a la dinàmica del Comité Ambiental li hagi faltat temps per arrodonir-la, i l'incompliment en el cas de nombroses escoles sobre la limitació de la durada i l'extensió de les presentacions dels alumnes.

En definitiva, però, ens apuntem els aspectes a revisar per part de l'organització i fem un balanç de notable sobre el conjunt de la jornada.

MOLT BONA FEINA A TOTHOM!!

 

SI VOLEU VEURE L'ÀLBUM DE FOTOS CLIQUEU A L'ENLLAÇ: https://photos.app.goo.gl/Q8oUmFgu7nUdt9Um8

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar