capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

Jornada d'Intercanvi sobre Ambientalització Curricular

Detalls específics

Data 2019-02-04
Tema Ambientalització curricular
Nivell educatiu Secundària
Escola PROGRAMA EV

Resum

El passat 4 de desembre es va celebrar una primera Jornada Pedagògica d'Intercanvi sobre Ambientalització Curricular a S

Notícia

El passat 4 de desembre es va celebrar una primera Jornada Pedagògica d'Intercanvi sobre Ambientalització Curricular a Secundària. L'objectiu era reflexionar sobre la importància d'incloure-la, sobre com fer-ho, quines estratègies seguir i quines metodologies d'ensenyament emprar.

Es van presentar un parell de projectes interessants d'Escoles Verdes del territori: INS Maremar d'El Masnou i Vedruna de Malgrat de Mar, i es va realitzar un DAFO sobre l'idoneïtat de diverses metodologies per incloure l'ambientalització al currículum i a la programació general dels centres.

A continuació les conclusions a les que es va arribar:

  1. L'ambientalització curricular, un dels 4 contextos bàsics del Programa Escoles Verdes, ha d'integrar-se a la programació curricular dels centres i ha de ser una oportunitat per a canviar i provar noves metodologies.
  2. Els continguts de l'educació ambiental no són aliens al nostre dia a dia, ans al contrari, permeten un treball competencial complet i significatiu si es basa en problemàtiques properes.
  3. Per a integrar els continguts ambientals a la programació curricular dels centres no hi ha un model únic, sinó que s'ha d'utilitzar una combinació de diferents estratègies i metodologies com ara les analitzades prèviament.
  4. Hi ha una sèrie de punts flacs que no es poden obviar: poca implicació i resistència al canvi de part del professorat, inseguretat davant el desconeixement de certes temàtiques, desconeixement i incomprensió dels sistemes, necessitat de temps i dedicació no sempre fàcils d'obtenir o acceptar...
  5. Malgrat les dificultats, integrar l'educació ambiental és un camí necessari i sense retorn davant els reptes ambientals que se'ns plantegen a poques dècades vista.

Us adjuntem la presentació introductòria, les presentacions dels projectes exposats i la presentació amb els resultats del DAFO i les conclusions finals.

pptxLILLA_PARADISIACA.AMBIENTALITZAR_EL_CURRICULUM.pptx

pptxVEDRUNA MALGRAT-ABP.pptx

pptxINS_Maremar-Projecte_ESO1_copia.pptx

pptDAFO_i_Conclusions.ppt

 

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar