capcelera compartim1

 

Notícies

Buscar

 lupa png

 

 

III Fòrum d'Escoles Verdes del Vallès Oriental

Detalls específics

Data 2019-08-06
Tema PROGRAMA EV

Resum

Notícia

El passat 21 de maig vam celebrar el III Fòrum de les Escoles Verdes del Vallès Oriental, després de dos cursos sense trobar-nos. Com en les dues anteriors edicions, el Fòrum es va organitzar al Museu de Ciències Naturals de Granollers. En aquesta ocasió hi participaren 19 escoles verdes i 99 persones, de les quals una seixantena foren alumnes. La temàtica triada enguany per treballar, tant alumnes com mestres, va ser el canvi climàtic. Per això es va convidar a Salvador Samitier, cap de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic, perquè fes una ponència (descarregable) al professorat sobre l'estat de la qüestió.

 

auditori2

Un cop escoltada la ponència, el professorat va fer un treball d'intercanvi i reflexió sobre com, quan i on afrontar i introduir la temàtica del canvi climàtic a l'aula. Adjuntem el resum de la dinàmica: pdfRESUM_MESTRES.pdf

 mestres

En el cas dels alumnes, dels quals es van fer tres grups (dos de primària i un grup de secundària) l'objectiu era presentar experiències d'educació ambiental en les que ells fóssin els protagonistes. Les presentacions van ser de temàtiques molt diverses, inclòs evidentment el canvi climàtic, i els suports també: pòsters, power point, vídeos, etc. A cada grup d'alumnes de les escoles participants se'ls hi va donar unes fitxes per tal de poder analitzar què els agradava de les diferents presentacions, i si era possible fer-ho al seu centre, entre d'altres coses. Un cop fet això, es van fer uns tallers de reflexió sobre el canvi climàtic amb l'alumnat i es van recollir en un mapa aquells efectes provocats pel canvi climàtic als municipis respectius. Us adjuntem el document resum del resultat: pdfBuidatge_alumnat.pdf

P1140182 copia

 

 Després de reflexionar, l'alumnat va construir un mapa col·laboratiu sobre les afectacions detectades al seu municipi atribuïbles la canvi climàtic. Clicant a l'enllaç el podeu veure.

IMG 20190521 133628

L'última tasca de l'alumnat enmig d'aquesta densa jornada va ser pensar que hi poden fer ells per atenuar el canvi climàtic? I així van crear uns pòsters (visibles a l'enllaç) que van presentar al professorat durant la cloenda.

IMG 20190521 131730

PER VEURE L'ÀLBUM DE FOTOS DEL FÒRUM, ANEU AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://photos.app.goo.gl/Q8oUmFgu7nUdt9Um8

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar